vargrevlogonew73
line773

Igen en egensnickrad och korkad teori från Vargfakta.

2015-03-30

Igen kommer Vargfakta med en egensnickrade teori som är totalt galen och endast ämnad för att skrämma folk helt i onödan.
Vargfakta påstår att ”Varg ser direkt om en person har nersatt hörsel”, därför ”spring inte med hörlurar.”
SUCK!Det utifrån en incident på Kolmården djurpark 2008 där en10-årig döv flicka vid besök tillsammans med sin familjen i hägnet hos vargarna, blev utsatt för vargarnas intresse.

Vargarna ska ha nafsad i hennes kläder och ska även ha bitit henne i rumpan, men några upplysningar om vare sig sjukhusbesök eller blodvite finns inte.
Den ensamma guiden som är med besöksgruppen i hägnet säger åt flickan att stå stilla, vad hon så klart inte hör, men flickans mor försöker teckentolka åt henne men detta ska tydligen inte ha lyckats.
Till slut hjälps de andra besökarna med att hålla vargarna borta från flickan genom att ställa sig i en ring runt henne.
Flickans bror säger 4 år senare, när han intervjuas i förbindelse med att en djurskötare precis dödats av vargarna i djurparken 2012, att han då kände situationen som obehaglig och att incidenten ska ha hållit på från i omkring 10 till 15 minuter.

Vad som det troligen var fråga om här, var att vargarna som vanligt när det var besökande i hägnet, kretsade runt dessa, nyfikna, samtidig som att de reagerade på de andra vargar visavi dessas och deras egen position i hierarkien inom flocken.
Flickan kan på grund av sin låga ålder ha varit den minsta i sällskapet och därför dragit till sig vargarnas intresse. Eller det kan ha varit så att hon inte har förstådd de instruktionerna som gruppen fick inför besöket eller så kan hon ha varit mera lättskrämd i och med att hon inte hört vargar som plötsligt kommit upp bakom henne och därför saknad ”kontroll” över den ofta ”kaotiska” situation som uppstår när 5-6 stora nyfikna stora närgångna hunddjur springer runt i en grupp med 8-10 personer och försöker få uppmärksamhet från dessa. Det sista är troligen det närmaste man kommer till att kunna koppla flickans hörselskada till incidenten, om den ens kan kallas för en incident.

Att vargar ska ha någon sjätte sans och direkt känna av om en person har en hörselskada, är ju like galet som att tro att vargar direkt känner av om ett potentiellt bytesdjur är friskt eller sjukt.

Sånt testas först när hela flocken skenar iväg och de svagaste, de skadade, de gamla, de unga, de ”korkade” och de som inte ser vargen komma därför att de har någon synskada eller inte hör vargen komma därför att de har en hörselskada, det är dom som löper störst risk att bli dödade. Sånt är det inga vargar som känner, luktar eller ser i förväg och det är definitivt inte heller så att vargar direkt känner av om någon människa eller bytesdjur har någon hörselskada. Sånt är bara okunnigt trams.
Och största risken med att springa med hörlurar på, även inom ett vargrevir, är risken att bli överkört bakifrån av någon bilist eller cyklist och inte att bli överfallen av någon varg med övernaturliga sinnen.


Forskning om vargen och dennas ”val” inom bytespopulationen finns här:
Vargen väljer älgar i sämre kondition än jägarna.(c) Vargreviret

Nyheter