ØstmarkaVisa Østmarkareviret på en större karta


  Uppdaterat: 2017-12-01
  Län : Akershus/Oslo
  Status vintern 2012/13 : Revirmarkerande par
  Status vintern 2013/14 : Familjegruppe
  Status vintern 2014/15 : Familjegruppe
  Status vintern 2015/2016 : Familjegruppe
  Min : 5
  Max : 5
  Föryngring 2013 : Familjegruppe
  Föryngring 2014 : nej
  Föryngring 2015 : ja

  2015


  Alfatik skjuten med hänvisning till norsk paragraf om nödvärn, §17, 13 oktober 2015

  2016


  Alfahanen avlivad 19 januari 2016. Skabb.

  130312 Vil radiomerke Oslo-ulvene
  Mange har lagt ut fotofeller i håp om å fotografere Østmark-ulvene. Så langt har ingen lykkes.

  161201 Tillater jakt med løse hunder blant ulver
  Jegere får jakte med løse hunder i naturreservatet i Østmarka, på tross av at en ulv ble skutt og drept i nødverge da den angrep en løs hund der i fjor.

  161201 Miljødirektoratet opphever forbud mot løs hund
  I Østmarka utenfor Oslo får jegerne lov til å bruke løse hunder i jakta, har Miljødirektoratet bestemt. Senest i fjor ble en hund drept av ulv.

  161127 Ville nekte jakt med løs hund
  Da Rælingen JFF ville leie småvilt- og rådyrjakta videre på Miljødirektoratets eiendom i Østmarka, krevde Fylkesmannen i Oslo og Akershus at det ikke skulle jaktes med løs hund.

  161110 Vandrefalkene i Østmarka
  En mytisk fugl. Verdens raskeste skapning. Sjelden, sky og jaktet på av mennesker gjennom århundrer. Denne våren dukket den opp i en skog rett utenfor Oslo.

  160922 Uansvarlig sauehold
  Rovviltets Røst har meldt skistuen i Østmarka inn til Mattilsynet etter at sauer er blitt observert løs i ulvereviret.

  160703 Fortsatt to ulver i Østmarka
  Ny video tyder på at de foreldreløse fjorårsvalpene ennå holder sammen like utenfor Oslo.

  160616 Se Østmarkaulvene på musejakt
  Tirsdag var statssekretær Lars Andreas Lunde i Klima- og Miljødepartementet med Norsk institutt for naturforskning (NINA) ut i Østmarka ved Oslo for å sjekke et viltkamera.

  160531 Tror ulvene har forlatt reviret
  Friluftsmann André Holm fra Rælingen har fulgt Østmarka-ulvene tett. Nå tror han at de to siste ulvene har forlatt reviret.

  160526 To ulver observert på Ås
  Onsdag ble to ulver observert mens de krysset veien rett foran en bil på Ås. Det er sannsynligvis ulver fra familien i Østmarka.

  160428 Virker å være i god form
  Nye bilder av ulvevalpene i Østmarka viser at valpene tilsynelatende er i fin form. Samtidig lurer forskerne på hva innavl vil ha å si for ulvenes helse.

  160428 Nye bilder av ulvevalpene i Østmarka
  Gjennom vinteren er det jevnlig funnet skit- og hårprøver etter de to gjenværende ulvevalpene i Østmarka. Senest 13.

  160411 Venter med ulveetterforskning
  Politiet vil ikke etterforske ulvedødsfallet før Fylkesmannen har undersøkt verdiene av rottegiftene funnet i alfahannen i Østmarka-reviret.

  160408 Ulv har vært på besøk hos tanta i Hobøl
  En ulv fra Østmarka har vært på besøk hos sin tante i mossereviret. Det viser DNA-prøver fra Rovdata.

  160408 Østmarka-ulv på flyttefot
  En av de tre ulvene som holder til i Østmarka har forflyttet seg til Østfold.

  160408 Giftstoffer funnet i død østmarkaulv
  En utvidet analyse av ulven som ble avlivet på grunn av skabb i vinter gir treff på tre ulike typer rottegift. I vinter ble alfahannen i Østmarka-reviret stygt rammet av skabb, og ulven ble avlivet av dyrevelferdshensyn.

  160408 Fant rottegift i død Østmarka-ulv
  En utvidet analyse av Østmarka-ulven som ble avlivet i vinter på grunn av skabb, viser at den hadde flere typer rottegift i kroppen.

  160407 Østmarkaulv på besøk hos tanta i Moss
  Tispa som slo seg ned i Mossereviret i fjor kan ha fått en partner. Ferske DNA-analyser fra Rovdata viser at hennes nevø og halvbror fra Østmarka-reviret er på besøk i området.

  160303 Invitasjon til foredrag
  Medlemmer og interesserte inviteres herved til foredrag med Ivar Johannes Knai den 17. mars i Moss. Ivar Johannes Knai vil gi et innblikk i sine rikholdige naturopplevelser med ulv fra Østmarka.

  160124 Avlivet ulv er identifisert
  Det var Fenris som ble avlivet i Dalefjerdingen denne uken. - DNA-analysen fra Rovdata viser at den avlivede ulven er lederhannen i Østmarka-reviret.

  160122 Ulv felt i Enebakk var Østmarka-hannen
  Den 19. januar ble en ulv angrepet av skabb avlivet i Enebakk kommune i Akershus. Miljødirektoratet har mottatt DNA-analyse fra Rovdata som viser at den avlivede ulven er lederhannen i Østmarka reviret.

  160120 DNA fra ulven skal analyseres
  Det er ventet at DNA-analysen fra Rovdata blir klar i løpet av uken. Ulven som ble skutt har beveget seg i yttergrensene av Østmarka-reviret, men Fylkesmannen kan foreløpig ikke fastslå om dette er alfahannen i dette reviret

  160119 Skabbete ulv i Østmarka
  En ulv med skabb er den siste tiden blitt observert i Enebakk. Ulven har blant annet holdt til under en gammel låve nær bebyggelsen.

  160119 Følger situasjonen tett
  Fylkesmannen forsøker å finne ut hvilken av ulvene i Østmarka det er som er rammet av skabb. Bilder og observasjoner viser at halen og muligens noe av bakparten og bakbena på ulven er skabbete.

  151224 Anker henleggelse
  Organisasjonen Rovviltets Røst anker henleggelsen av ulvedrapet i Østmarka. Romerike politidistrikt konkluderte tirsdag med at jegeren skjøt i berettiget nødverge.

  151222 Jegeren som drepte alfahunnen i Østmarka slipper straff
  Politiet mener jegeren som skjøt en ulv i Østmarka i oktober handlet i nødverge. Saken er derfor henlagt.

  151125 Oslo-folket lite påvirket av ulv i Østmarka
  Ulven som har etablert seg på Østmarka har ikke påvirket oppfatningene på Oslo-siden i like stor grad som i Enebakk og Rælingen, viser ny NINA-rapport.

  151123 Øst og vest skiller lag om ulven
  Et par år etter at et ulvepar slo seg ned i Østmarka like ved Oslo, er byens innbyggere fortsatt like positive til ulv.

  151123 Ulven i Østmarka - en dalende stjerne? Endringer i oppfatninger av ulven fra 2013 til 2015
  NINA har gjennomført undersøkelser blant befolkningen på begge sider av Østmarka i 2013, 2014 og 2015. Hensikten har vært å se om folks meninger om ulven endrer seg over tid, for eksempel et-tersom de får mer erfaring med å ha ulv i nabolaget.

  151123 Bygdefolk misliker ulven i Østmarka
  Over halvparten av innbyggerne i Enebakk og Rælingen liker ikke ulven, og nesten like mange vil fjerne den. Alle angrepene i sommer har gjort folk mer skeptiske til ulv.

  151029 Østmarka-ulv ble påvist ved Kongsvinger
  En ny oversikt over DNA-resultater fra Rovdata viser at den siste av de tre ulvevalpene som ble født i Østmarka i 2013 har vært innom Kongsvinger etter at den forlot fødereviret.

  151024 Ulvevenner anmelder ulveskytter
  Rovviltets Røst har anmeldt mannen som skjøt en ulv i Østmarka etter at den angivelig gikk til angrep på hans hund under elgjakt.

  151021 DNA-prøver bekrefter at ulvetispen i Østmarka er død
  Rovdata har gjort DNA-analyser av vevsprøver av ulven som ble skutt ved Halssjøen i Østmarka i forrige uke. Prøvene bekrefter at det var alfatispa som ble skutt.

  151020 Bekrefter at ledertispa i Østmarka er død
  DNA-analyser av vevsprøver bekrefter at det var alfatispa i Østmarka-reviret som ble skutt og funnet død i Østmarka i forrige uke.

  151015 Østmarka-ulv felt etter hundeangrep
  Det som trolig er alfatispa i Østmarka-flokken utafor Oslo, er felt i forbindelse med angrep på en elghund. Det var jegeren sjøl som varsla fylkesmannen om at han hadde brukt nødvergeretten da ulven angrep.

  151015 Advarer mot løs hund på jakt
  Fylkesmannen i Oslo og Akershus hadde allerede før jaktsesongen startet advart jegere mot å ta med løs hund under jakt innenfor ulvesonen i Østmarka.

  151014 Ulv under én mil fra Operaen Nye bilder viser velfødde ulver i Østmarka.
  Bildene er tatt 1. oktober, og viser mest sannsynlig én ulvetispe sammen med to valper. Bildene viser også at de fem måneder gamle ulvevalpene vokser raskt og har godt med mat i Østmarka – snaut én mil unna Operaen i Oslo sentrum.

  151014 Ulv skadeskutt i Østmarka
  Fylkesmannen fikk i går ettermiddag melding om skadeskyting av en ulv i Østmarka. Ulven skal ha blitt skutt i forbindelse med direkte angrep på en hund som ble brukt under elgjakt i går formiddag.

  151014 Ulv funnet skutt og drept i Østmarka Fylkesmannen tror det er alfahunnen som har blitt drept.
  – Det er grunn til å tro at det er alfahunnen, hun som fikk valper med Fenris i mai i år, som er skutt, sier fylkesmiljøvernsjef Are Hedén.

  151014 Skadeskutt ulv er funnet død
  En ulv som angrep en hund under elgjakt i Østmarka i går, ble skadeskutt. Ulven er funnet død ikke langt fra der hvor den ble skutt.

  151014 Osloulvene lever det gode liv i Østmarka
  Nye bilder av de fem måneder gamle ulvevalpene viser at de vokser raskt og har godt med mat der de holder til i Østmarka, i underkant av en mil unna Operaen i Oslo sentrum.

  151014 Jakter på skadeskutt ulv i Østmarka
  En ulv som angrep en hund under elgjakt i Østmarka i går, ble skadeskutt. Ulven kom seg unna, og er foreløpig ikke funnet.

  151014 Frykter ikke ulvene i Østmarka
  Markabrukerne lar seg ikke skremme bort etter at alfahannen Fenris etablerte seg i Østmarka. Selv ikke etter to valpekull holder naturelskere og mosjonister seg hjemme.

  150924 Ulven kan være tilbake i Mossereviret
  DNA-analyser av skit og bilder fra viltkameraer kan tyde på at ulv igjen har slått seg ned i det gamle Mossereviret. Det er ti år siden sist, og den nyankomne ulven stammer fra Østmarka.

  150823 Se de unike bildene fra Østmarka: Mattis (4) kom tre minutter etter ulven
  er blir Østmarka-ulven fanget på viltkameraet. Ifølge videoen passerer Marius Angvik, kona Jannicke Bakken og deres fire år gamle sønn Mattis (4) stedet tre minutter etter.

  150815 Sier nei til felling av ulv
  Tidligere denne uken ba Trygve Slagsvold Vedum (Sp) miljøministeren avklare om Østmarka-ulven skal felles eller ikke. Nå har hun sagt nei og viser til Fylkesmannens avgjørelse som også har avvist fellingstillatelse av ulven.

  150812 To ulvevalper født i Østmarka
  Opptak fra viltkamera har dokumentert at det er født minst to ulvevalper i Østmarka i år. Dette er første yngling i Østmarka siden 2013, og den andre ynglingen som er påvist etter at ulvene reetablerte seg i dette skogsområdet.

  150812 Miljødirektoratet tillater ikke felling av Østmarka-ulv
  Miljødirektoratet opprettholder avslaget fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus på en søknad om å felle en ulv i Østmarka.

  150812 Glad for nye ulveunger
  Naturvernforbundet jubler over et det nye valpekullet i Østmarka. Ifølge Rovdata er det ulven Fenris som har blitt pappa igjen, og denne gangen kan han ha fått valper med sin egen datter.

  150812 Gir ikke tillatelse til å felle ulv i Østmarka
  Miljødirektoratet opprettholder avslaget fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus på søknader om skadefelling av ulv i Østmarka.

  150811 Ulven i Østmarka har fått valper
  Det er trolig ulven Fenris i Østmarka som har blitt pappa igjen. Denne gangen kan han ha fått valper med en annen tispe eller sin egen datter.

  150811 Krever stans i elgjakta i Østmarka
  Høstens elgjakt i Østmarka bør stanses eller halveres for å sikre tilgang til byttedyr for ulven. Det mener Enebakk Venstre, men møter liten støtte.

  150811 Har påvist to ulvevalper i Østmarka
  Ferske videoopptak fra Østmarka bekrefter at det er født ulvevalper i ulvereviret utenfor Oslo i år. Se video i saken!

  150810 Skogsforbud skaper mer frykt, mener forsker
  Enebakk kommune advarer barnehager og skoler mot å ta med barna på skogstur etter at ulven i Østmarka har drept flere titalls sauer.

  150810 Opprettholder avslag - får ikke felle alfahannen i Østmarka
  Fylkesmannen har avslått en ny søknad om å felle ulven som står bak tapet av rundt 50 sauer i Enebakk i sommer. Ulven som gjør skade er alfahannen i Østmarka-reviret.

  150808 Video: Ulven splitter bygdefolket i Enebakk
  Østmarka-ulven har tatt 56 sau og én geit i løpet av noen få uker i Enebakk ?kommune. Det får lokalbefolkningen til å gå i strupen på hverandre.

  150807 Østmarka-ulven vant ankesaken også
  Nytt nei til fellingstillatelse fra Fylkesmannen. For andre gang på to uker har Fylkesmannen i Oslo og Akershus avslått en søknad om å felle en ulv i Østmarka.

  150806 Fylkesmannen vurderer Østmarka-ulven på nytt etter flere angrep i Enebakk
  Fylkesmannen i Oslo og Akershus har mottatt en ny søknad om å ta ut ulven som har herjet Enebakk kommune i sommer. Avgjørelsen tas torsdag formiddag.

  150806 Fylkesmannen skal vurdere om Østmarka-ulven som har drept 50 sauer skal felles
  Har avslått to søknader tidligere. For andre gang på to uker skal Fylkesmannen i Oslo og Akershus vurdere en søknad om å felle en ulv i Østmarka.

  150804 Vil ha Østmarka ut av ulvesonen
  Østmarka må tas ut av ulvesonen, krever Senterpartiet i Enebakk. Fylkesmannen har tidligere avslått felling av ulven i Østmarka, fordi området ligger i ulvesonen der ulven har prioritet foran beitedyr.

  150804 DNA-analysen klar: Østmarkaulven drepte sauene
  Ulven i Enebakk har drept over 50 sauer hittil. Nå avslører prøver hvilken ulv som står bak angrepene. – Det er samlet inn fire prøver i nærheten av skadestedet.

  150801 Ulv på frifot herjer i Østmarka: Ordførere ønsker å felle rovdyr uten å måtte søke
  r drept i Enebakk. 29 ordførere i Hedmark, Oppland og Akershus tar til orde for å kunne felle rovdyr i prioriterte beiteområder uten å måtte søke på forhånd.

  150801 Dette gjør Fylkesmannen for å forhindre rovviltskader
  Ulv har den siste uken tatt nær 50 sauer innenfor ulvesonen i Østmarka. Fylkesmannen har høy beredskap og vurderer alle tilgjengelige virkemidler for å hindre flere tap.

  150730 Ulven vil trolig forsvinne fra Østmarka
  Oslo (NTB): Det er ikke nok vilt i Østmarka til å fø ulvefamilien som har slått seg ned der, mener bestyreren for Losby Gård, som eier rundt en femdel av skogene i Østmarka.

  150730 Ulven vil forsvinne fra Østmarka
  Fordi det ikke er nok vilt i Østmarka til å fø en ulveflokk, vil ulven forsvinne fra skogene utenfor hovedstaden om få år.

  150730 Ulven blir ikke skutt
  Etter hendelser i sommer der sau har blitt drept av ulv i Østmarka, stiller flere spørsmål ved hva som må til for at ulven kan felles.

  150729 Her har ulven blitt en suksess
  Ulven som ble skutt i Snillfjord i april i 2013, er blitt en populær «figur» på Vitenskapsmuseet i Trondheim. Det utstilte individet fikk både navnet Østmarka-ulven og Agdenes-ulven i norsk presse i 2013.

  150726 Vedum vil ha fellingstillatelse på Østmarka-ulven snarest
  Trygve Slagsvold Vedum mener regjeringen må pålegge Fylkesmannen å skyte ulven som har drept 31 sauer. – Nei, sier Tine Sundtoft.

  150724 Ulven i Østmarka får leve
  YTRE ENEBAKK: Grunneiere i Ytre Enebakk ville ha en slutt på sauedrapene i bygda og hadde søkt om fellingstillatelse på skadeulven.

  150724 Avslag på søknad om skadefelling på ulv i Østmarka
  Ulv har ved to anledninger angrepet sau på innmark i Enebakk kommune. Sauene har gått på inngjerdet innmarksbeite, og ved den ene besetningen var det et godkjent rovviltavvisende gjerde.

  150515 Bever i Østmarka blir ulvemat
  Etter at ulven gjorde sitt inntog i Østmarka er det blitt merkbart færre bevere. Gnagerne er blitt snacks for «gråbein», og både Ski og Oslo kommuner har avlyst jakta.

  150429 Nye ulvevalper på vei i Østmarka
  Alt tyder på at ulvetispa som ble født i Østmarka i 2013 er drektig og at det er far som blir far.

  150301 Her ser du video av Østmarkaulven
  Få minutter etter at Tarjei Berg hadde montert opp viltkamera i Østmarka spaserte ulven forbi i fullt dagslys. Trolig har rovdyret observert Berg fra skogen og ventet til han var borte.

  150226 To minutter etter at kamera ble satt opp kom ulven ...
  Kun to minutter etter at Tarjei Berg hadde montert opp viltkamera i Østmarka spaserte ulven forbi i fullt dagslys.

  150226 Her er ulven midt i tjukkeste Lørenskog
  LØRENSKOG: Få minutter etter at Tarjei Berg hadde montert opp viltkamera i Østmarka spaserte ulven forbi i fullt dagslys.

  150224 Fem kull i Hedmark - ingen i Østmarka
  Alle de fem ulverevirene hvor det helt sikkert er kommet valpekull siste året, ligger i Hedmark. I Østmarka er det ikke valper, slår Rovdata fast.

  150211 Inviterte til åpent møte om rovdyr, handlet mest om miljøutfordringene
  Åpent møte ga få svar på hva Follo-folket mener om Østmarkaulven. Det som skul­le ha vært et åpent møte om rov­dyr, ble en de­batt om hvordan Norge skal møte mil­jø­ut­ford­rin­ge­ne.

  150210 Ulvesafari i Østmarka
  Midt blant skiløyper og hundetråkk i Østmarka, finnes spor etter ulven. Foreningen våre rovdyr tar med folk på ulvesafari.

  150204 Ulveforsker: Illegal jakt holder ulvebestanden nede Svenske innvandrere holder liv i den norske ulven
  Ingen vet sikkert hva som har skjedd med ulvetispa «Frøya» i Østmarka. Det mest sannsynlige er at hun er felt i ulovlig jakt.

  150203 Vellykkede ulvesafarier i Østmarka
  At Østmarka utenfor Oslo har ulv går ikke upåaktet hen hos allmennheten. Det viser den store interessen for å delta på Foreningen Våre Rovdyrs ulvesafarier i området.

  150203 Positive til ulv
  Selv om ulveparet i Østmarka fikk unger, er folk like positive til dem som før. Grunnen kan være at ulven gjorde lite ut av seg og fikk liten medie­oppmerksomhet sist vinter.

  150123 Hva skjer med ulven i Østmarka?
  Interessert i hvordan det går med ulvefamilien i Østmarka etter at mammaulven Frøya forsvant? Neste uke kan du bli med på ulvesafari.

  150119 Østmarka-ulven «Frøya» er sannsynligvis død
  Det er ikke funnet noen spor etter mammaulven i Østmarka siden august 2013.

  150119 Utlover dusør for oppklaring av mulig ulvedrap
  Rovdyrforskere mener at alfahunnen Frøya i Østmarka kan være drept. Nå utlover Miljøvernforbundet en dusør på 100.000 kroner til folk som har opplysninger om ulovlig jakt på ulvetispa.

  150112 Siggerud-elever plukket opp restene etter ulvens julemiddag i Østmarka
  ØSTMARKA: Før helgen plukket elever fra Siggerud skole opp en haug med ekskrementer for DNA-testing etter at Østmarka-ulven spiste om en hel elg i jula. Tilbake lå bare skinnet, kjeven - og sånn cirka 20 gram kjøtt. - Helt utrolig hva det dyret spiser! Alt som er margholdig av knokler, er borte. Tenk å tygge i seg et lårbein av elg, utbryter Arne Gunnar Havnås.

  150106 Her er det sett ulv i Østmarka
  AKERSHUS: På to år er det blitt observert ulv mange ganger i Akershus.

  150106 Er dette en av ulvene i Østmarka? Fanget ulven med kamera i Rausjøveien
  – Det er ikke hver dag en møter på ulv, sier Nils-Yngve Nilsen fra Sofiemyr etter opplevelsen dagen før nyttårsaften.

  141216 Savner en av østmarkaulvene
  Tispa i Østmarka-paret har ikke blitt registrert siden i fjor høst. Nå håper Rovdata at bedre sporingsforhold kan gi svar på om hunnulven likevel er i området.

  141121 Ulveyngling i Julussa
  Vinterens overvåking av ulv er i gang. Til tross for lite snø i sporingsområdene, er det påvist yngling i Julussa-reviret. Allerede i mai ble det påvist et kull i grensereviret Rotna, og mye tyder på kull i Slettås. Foreløpig er det uklart om ulven i Østmarka har yngla.

  141113 Se unik film av Oslo-ulven
  En amatørfotograf hadde nybegynnerflaks da hun festet et kamera til en busk i Østmarka.

  141102 Her lusker ulvene forbi samme sted som barna leker
  Midt inne i Østmarka lever et ukjent antall ulv og en småbarnsfamilie. – Ulven er mer redd oss enn vi er redd den, sier Marius Angvik.

  141030 Ulvekveld i Østmarka 11. november
  Foreningen Våre Rovdyr arrangerer åpen temakveld om ulv på Skullerudstua i Oslo tirsdag 11. november 2014 kl. 18.00 - 21.00.Tuva Thorson fra Langedrag Naturpark deler av sin kunnskap og erfaring fra 32 års arbeid med ulv. Fotograf Ivar Johannes Knai forteller og viser film og bilder fra fantastiske opplevelser med østmarkaulvene. Stein Lier Hansen holder foredrag om ulv, rovdyr og den store sammenhengen.

  141014 RB beklager
  I et tilsvar til Einar Rønnebergs innlegg om ulv i Østmarka i RB 19.september, skrev John Willy Hofsvang i Aksjonen Rovviltets Røst at innlegget til Rønneberg er fullt av «halvsannheter og løgn». Frontene er steile i ulvedebatten og temperaturen er høy, men vi etterstreber en saklig tone. Påstandene om løgn burde derfor vært redigert bort før vi satte innlegget fra Hofsvang på trykk. Vi beklager.

  140820 Melder skistue til Mattilsynet for uetisk sauehold
  En skistue i Østmarka beskyldes for uetisk sauehold etter at to sauer ble tatt av ulv . Mattilsynet må gripe inn, mener interesseorganisasjon.

  140815 Østmarka-ulven har drept to sau nær leirskole
  Frank Westlie er 100 prosent sikker på at det er ulv som har tatt sauene hans. Restene etter sauene ble funnet bare 200 meter fra Vangen skistue i Enebakk.

  140814 Ulvevalpene i Østmarka kan bli skutt allerede i høst
  I går bestemte fylkespolitikere fra Østlandet og Hedmark at det skal gis en jaktkvote på hele fem ulver kommende høst og vinter. Så langt i år er allerede 11 ulver skutt i Norge, av en bestand på mellom 35 og 40 helnorske ulver. - Vi er opprørt over vedtaket til roviltnemda, sier fagleder Arnodd Håpnes i Naturvernforbundet og sier at Naturvernforbundet vil klage på vedtaket.

  140711 Her havnet ulven som ble skutt
  Fra lørdag 12. juli kan du se den såkalte Agdenes-ulven utstilt på Vitenskapsmuseet i Trondheim. Det utstilte individet fikk både navnet Østmarka-ulven og Agdenes-ulven i norsk presse i 2013. Førstnevnte navn etter ulvens «opphavssted». Det siste navnet kan diskuteres, for ulven ble skutt på Ausetra i Snillfjord kommune 5. april i fjor, etter at den hadde vandret 500 kilometer fra Akershus, via Oppland og Nordmøre.

  140620 43 ulveflokker i Skandinavia
  Sist vinter ble det registrert til sammen 43 familiegrupper av ulv i Skandinavia. 35 var helsvenske og fem var grenseflokker, mens tre norske flokker holdt til i Julussa, Letjenna og Østmarka. Det melder Rovdata, som har ansvaret for overvåkingen av ulv i Norge. I samme periode ble det også registrert 23-24 revirmarkerende ulvepar. Av disse var 19 helsvenske, to til tre var helnorske og to par hadde revir på tvers av riksgrensen. I tillegg fant man 12 revir med andre stasjonære ulver, hvorav ti i Sverige, én på tvers av grensen og én i Norge. Den norske ulven hadde etablert revir alene i Åmli-Froland i Aust-Agder.

  140608 Unikt møte med «Frøya» og «Fenris»
  Samtidig som fjorårets valper forlater foreldrene for å finne seg eget revir, er trolig nye småsøsken blitt født i Østmarka. En hobbyfotograf hadde i vår et unikt møte med alfaparet «Frøya» og «Fenris».

  140523 Østmarka-ulv kan ha fått skabb
  En av ulvene som holder til i Østmarka, kan ha fått skabb. Det viser bilder fra et viltkamera som er satt opp i skogen, skriver Romerikes Blad. Skabb kan være dødelig for den ulven som får det

  140508 Vil du vite mer om Østmarkaulvene?
  Statens naturoppsyn samler forskere, barn, unge og alle interesserte på Skullerudstua i Østmarka 9. og 10. mai, for å dele av den nyeste kunnskapen om ulv.

  140507 Ulv i Norger pr. 30. april 2014: Foreløpige konklusjoner for vinteren 2013/14
  Det er nå dokumentert tre valpekull av ulv i revir med helnorsk tilhold innenfor norsk ulvesone i 2013. To av ynglingene har skjedd i revir med fullstendig tilhold innenfor ulvesonen. Det gjelder valpekull som ble født i henholdsvis Østmarka ved Oslo og i Letjennareviret, nordøst i Elverum kommune. Dessuten er det tidligere bekreftet yngling i ytterligere et helnorsk ulverevir i 2013, men her har revirgrensene dekket arealer både utenfor.

  140424 Ulvene kom rett imot meg
  Rine (44) skulle på orrfuglleik i Østmarka. I stedet fikk hun sitt livs ulveopplevelse da to ulver plutselig kom rett imot henne.

  140324 Tid for familiesplittelse i Østmarka
  En ulvefamilie med minst tre hvalper har overvintret i Østmarka. Nå er tiden da hvalpene vanligvis reiser ut på jakt etter sitt eget revir.

  140314 På sporet av Oslo-ulven
  For et øvet øye er det ikke vanskelig å se at det bor Ulv i Østmarka. Allerede etter et par kilometer på skogsbilveien fra Losby Gods øst for Oslo dukker de første sporene opp. De aller fleste ville nok trasket videre, intetanende om at raggdotten på skogsbilveien var rester av en elg som er blitt spist av en ulv.Allerede etter et par kilometer på skogsbilveien fra Losby Gods øst for Oslo dukker de første sporene opp. De aller fleste ville nok trasket videre, intetanende om at raggdotten på skogsbilveien var rester av en elg som er blitt spist av en ulv.

  140306 Ulvetur i Østmarka
  Foreningen Våre Rovdyr arrangerer gratis ulvesporingstur for å bli nærmere kjent med ulvefamilien som lever i Østmarka. En hel dag ute i spennende skog med fokus på sporing av og speiding etter ulv.Vår erfarne sporer tar oss med på en lærerik opplevelse i Østmarkas til dels ville og mystiske områder. For mange er dette en helt ny måte å oppleve naturen på, og du vil lære mye om ulvens adferd og den levemåte på turen.

  140224 Eksklusiv ULVESPORINGSTUR i Østmarka 2. mars 2014
  Beskrivelse fra bruker: EKSKLUSIV ULVESPORINGSTUR I ØSTMARKA 2. MARS MED PROFFESJONELL SPORER Vi i Foreningen Våre Rovdyr arrangerer gratis ulvesporingstur for å bli nærmere kjent med ulvefamilien i Østmarka. En hel dag ute i spennende skog med fokus på sporing av ulv.

  140217 Ulv i Norge pr. 15 februar 2014: Foreløpige konklusjoner for vinteren 2013/2014


  140217 Bekrefter tre helnorske ulvekull
  Det er nå bekreftet at det ble født ulvevalper i tre helnorske revir i fjor. To av kullene ble født i Hedmark og ett i Østmarka utenfor Oslo.

  140129 Skal merke åtte ulver
  Høgskolen i Hedmark skal fange og merke åtte ulver i 2014. Miljødirektoratet har gitt Høgskolen i Hedmark tillatelse til å fange og merke åtte ulver i fylkene Hedmark, Akershus og Østfold i 2014. Tillatelsen gjelder ikke for ulvene i Østmarkareviret.

  140129 På ulveleiting i Østmarka
  Få har sett ulvene som lever i Østmarka i Oslo, men spor er lettere å finne. Statens naturoppsyn (SNO) har vært på leting etter ulvene som lever så tett inn på hovedstaden.

  140128 Får fange inn og merke åtte ulver
  Miljødirektoratet har gitt Høgskolen i Hedmark ved Petter Wabakken tillatelse til fangst og merking av åtte ulver i Hedmark, Akershus og Østfold i 2014. Tillatelsen gjelder ikke for ulvene i Østmarkareviret.

  131222 Tok «julebilde» av ulvene i Østmarka
  Ferske bilder bekrefter at ulvefamilien er i aktivitet i marka ved Oslo. Videoen er tatt 2. desember og 17. desember av et viltkamera som forskere ved Norsk institutt for naturforskning (NINA) har satt ut i Østmarka.

  131129 Jegerne er de hissigste, mener ulvevennene
  ØSTMARKA: De infiltrerer det de kaller lugubre ulvemotstander-miljøer og bjeffer høyt når andre roper «ulv, ulv!» – Østmarka-ulvene har mange fiender, hevder Rovviltets Røst.

  131124 Kaisa (7) var som ei filledokke i munnen til ulven
  Nå er Sturla Kaasa (31) skeptisk til nye turer i Østmarka. Sturla Kaasa (31) ble i dag vitne til at en stor ulv angrep irsksetteren hans, Kaisa (7) under en løpetur rundt Børtevann i Enebakk.

  131106 Ulvene får ingen varm velkomst av Ap-Raymond
  Et viltkamera i Østmarka har fanget opp et bilde som kan tyde på at ulveparet i Østmarka har fått fire valper. Markavenn og Ap-sjef Raymond Johansen er ingen stor tilhenger av å få ulven inn på trappa.

  131102 Nye bilder av ulvene i Østmarka
  Viltkameraer har på nytt sikret nye og unike bilder av ulvene i Østmarka utenfor Oslo. På ett av bildene, som aldri før er publisert, kan man se fire ulver, og alle fire kan være valper.

  131102 Her er Oslos ulvevalper
  Og det kan være flere. På disse fotografiene skimter du sannsynligvis fire ulvevalper som er født i Østmarka tidligere i år.

  131030 Ulv i Østmarka
  Fylkesmannen i Oslo/Akershus, Østmarkas Venner, Enebakk og Rælingen kommuner inviterer til: Informasjonsmøte på Flateby samfunnshus torsdag 31.

  131024 Vi jobber for at folket ikke skal være redd ulven
  FOLLO: Foreningen Våre Rovdyr (FVR) inviterte onsdag til en informasjonskveld om hele Follos nye «nabofamilie» i Østmarka.

  131021 Ulvekveld i skogen
  ober kan du dra til Sandbakken i Østmarka i Oslo, og oppleve ulvestemning. Oslo har fått sin egen ulvefamilie i Østmarka, og foreningen «Våre Rovdyr» arrangerer ulvekveld på Sandbakken.

  131012 Ulvekveld i Østmarka 23. oktober
  Foreningen Våre Rovdyr arrangerer åpen temakveld om ulv på Sandbakken turisthytte i Østmarka onsdag 23. oktober 2013 kl.

  131005 Follo-jegerne reduserer kvotene på grunn av ulveflokken
  Jegerne i Østmarka har selv bestemt å redusere elgkvoten på grunn av ulveflokken.

  130922 De unge er mest positive til ulven
  RÆLINGEN: Men langt fra flertallet bryr seg. Rælingen: 41 prosent av de spurte under 30 år er positive til at det etableres enn ulvestamme i Østmarka.

  130913 Ulv skremmer ikke Oslo-folk
  Blant folk som bor rundt Østmarka, er det flere tilhengere enn motstandere av ulven som har slått seg ned i nabolaget. Ulven er mest populær i byen.

  130913 Flertallet sier nei
  Ulven har fått valper i Østmarka, men folk i Follo er ikke så begeistret for at det etableres en stamme der.

  130912 Oslo-ulvene er populære
  Oslo-folk som bor nær Østmarka ønsker ulvene som har etablert seg i området velkommen. I Enebakk og Rælingen på den andre siden av marka er meningene mer delte.

  130910 Ulvefamilie i Østmarka
  Det er bekreftet at ulveparet har fått valper. – Fortsett å bruke Marka, men hold gjerne hunden i bånd, oppfordrer fylkesmiljøvernsjef Anne-Marie Vikla.

  130909 Solhjell: - Viktig at hundeeiere er klar over at ulv angriper hund
  Oslo (NTB): Ulvebestanden i Østmarka vokser, og Oslo-området opplever de første angrepene på husdyr. - Slik er naturen, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV).

  130909 Hunden Pippi ble nesten drept av en ulv i Østmarka
  Angrepet skjedde få hundre meter fra et boligfelt. Nå frykter man flere tilfeller av ulveangrep i hovedstadsområdet, etter at ulveparet i Østmarka har fått valper.

  130908 Ulvevalper født i Oslo-marka
  Det er født ulvevalper i Østmarka i Oslo, for første gang siden 1800-tallet. Klokken 22.44 for fire dager siden tok et viltkamera bilder av to ulvevalper.

  130908 Hund angrepet av ulv i Østmarka
  Lørdag skal en mann fra Rælingen ha blitt vitne til et ulveangrep på sin egen hund.

  130908 Hund angrepet av ulv 500 meter unna bebyggelsen
  RÆLINGEN: En hundeeier fra Rælingen synes neppe at møtet med en ulv i Østmarka lørdag var særlig sjarmerende. Mannens elghund ble stygt skadet etter å ha blitt angrepet av ulven.

  130906 Mulig ulveangrep nær leirskole
  VANGEN (VG) Bare fire hundre meter unna populære Vangen Skistue i Østmarka, er det funnet tre døde sauer. I nærheten lå det ulvemøkk.

  130903 Sikker på at det var ulvevalper jeg så
  Andre Johansen fra Enebakk fikk sitt livs opplevelse. Videoen han tok under en fisketur kan være det første beviset på ulvevalper i Østmarka.

  130831 Østmarka-ulven tar lite elg
  - Det er overraskende, men vi ser ikke noe som tyder på at ulven gjør innhogg i elgbestanden i Østmarka. Vi har funnet svært få kadaver.

  130828 Her er ulvevalpene i Østmarka
  André Johansen var på fisketur i Østmarka sist helg da han fikk øye på det som trolig er ulvevalpene til det mye omtalte Østmarka-paret.

  130822 Fortsatt godt håp om ulvevalper i Østmarka
  Det har florert med rykter om at en navngitt ulvemotstander ulovlig skal ha skutt den ene av ulvene i paret som har markert revir i Østmarka utenfor Oslo i våres.

  130820 Ikke spor av ulvevalper i Oslo
  Avklaring kan drøye til snøen er kommet. Ulveparet i Østmarka lusker fortsatt i området, viser ferske avføringsprøver. Men de ventede valpene er det ikke funnet spor av.

  130819 Nye livstegn fra ulveparet i Østmarka
  Rovdata har gjennomført DNA-analyser av innsamlet ulveskit fra Østmarka som viser at begge ulvene i det såkalte Østmarkaparet fortsatt er i området.

  130803 Se ulven løpe i Østmarka
  Et viltkamera fikk et nytt opptak av ulv i Østmarka. Trolig er det pappa Fenris som løper forbi.

  130802 Se, her lusker Oslo-ulven
  Denne filmsnutten viser med all sannsynligheten enten Fenris eller Frøya som lusker forbi et viltkamera i Østmarka den 6.

  130622 Økokrim undersøker om Østmarka-ulv er drept
  Det er ikke noe lik. Det er ikke noe åsted. Det er ingen morder. Men det går rykter om at et drap er begått i Østmarka.

  130613 Meld fra om rovdyrobservasjoner!
  Ulveparet i Østmarka og andre rovdyr er stadig på farten rundt omkring. Skulle du komme i en situasjon der du får se rovdyr, vil det være ønskelig at du melder observasjonen til Statens Naturoppsyn v/regionansvarlig Jan Huseklepp Wilberg på telefon 62 97 11 88 eller 916 74 730. En annen mulighet er å melde observasjonen inn på det skandinaviske rapportsystemet for rovvilt: http://www.skandobs.

  130606 Ulv i Østmarka: Død ulv spiser lam?
  Minst en person skryter av å ha avlivet hannulven i Østmarka. Det er umulig å få bekreftet om han har rett, men for en uke siden tok en ulv tre lam i Enebakk. Den var ikke død.

  130605 Får vi en ulvefamilie i Østmarka?
  I vinter kom nyheten om at et ulvepar markerte revir i Østmarka, og i slutten av april ble det for første gang knipset bilder av ulveparet. På bildene ser man tydelig at den ene ulven er langt rundere i magen enn den andre, og det er derfor nærliggende å tro at den er drektig. - Det er 75 prosent sjanse for at de får valper, og det er vanlig at dette skjer i månedsskiftet april/mai, forteller Christian Hillmann, rådgiver ved Fylkesmannens miljøvernavdeling.

  130605 – Jeg tror ikke folk flest vet hva det koster
  ENEBAKK: Etter at ulven trolig har fått formere seg i Østmarka, har sauebonde Trond Mjønli valgt å la sauene beite hjemme. Han synes det er ille at han nok et år må gå rundt å være engstelig for 150 sauer han har på beite.

  130513 Får vi en ulvefamilie i Østmarka?
  Dersom det revirmarkerende ulveparet i Østmarka får valper, skjer det i disse dager. Ekspertene ber folk gi en eventuell ulvefamilie fred og ro.

  130511 – Sannsynlig med ulvevalper
  For første gang er begge Østmarka-ulvene fotografert. Dette bildet kan tyde på at tispa er drektig, mener en ekspert.

  130509 Ulven stopper sommerbeite
  Etter at ulveparet slo seg ned i Østmarka, har sauebøndene i området fått nye utfordringer. De har brukt samme sommerbeite i Enebakk i 25 år, men nå er det slutt på det.

  130507 Østmarkaulvene fanget på kamera
  For første gang er ulveparet som har slått seg ned i Østmarka utenfor Oslo blitt fotografert sammen. De unike bildene ble tatt 28.april i år av et viltkamera som tilhører Norsk institutt for naturforskning (NINA).

  130507 Oslos første ulvefamilie kan komme nå
  I disse dager kan det hende at ulveparet i Østmarka øker til en hel ulvefamilie. Sjansen er 75 prosent, anslår Fylkesmannen.

  130507 Endelig på kamera: Her lusker Oslo-ulvene
  Fenris og Frøya holder fortsatt til i Østmarka - og har trolig stiftet familie.

  130507 De første bildene av begge Oslo-ulvene
  For første gang er begge ulvene i Østmarka fotografert, og det ser absolutt ut som om tispa venter valper!

  130502 Tror ulvene i Oslo får valper nå
  Kan bli midlertidig ferdselsforbud hvis hiet blir funnet. Ulveparet Fenris og Frøya kan fort bli foreldre denne uka. I tilfelle blir de de første ulvene på lang tid som får valper i Østmarka.

  130418 Ulvedager på Sandbakken
  Et ulvepar har slått seg ned i Østmarka, og fredag kan du på Sandbakken få høre mer om dette sjeldne rovdyret som nå flytter inn i nabolaget.

  130412 Ulven i Østmarka ligger lavt
  ...men sporene har mange sett. Og i mai kan det bli småulv. Bare én eneste gang er ulvene i Østmarka sett siden i fjor høst. Men spor etter dem finnes over hele marka. Den eneste som det siste halvåret har hatt nærkontakt med ulvene, er Henry Bakkejord. Til gjengjeld kom han svært nær rett før påske.

  130410 Ulveforedrag og visekveld
  På markahytta Sandbakken i Østmarka i Oslo kan du bli med på både ulveforedrag og visekveld, kombinert med en god skitur.

  130403 Ulveforedrag
  Ulvespesialist Moreten Kjørstad i Rovdata forteller og viser bilder om ulveparet som har slått seg ned i Østmarka. Etter foredraget kan de som ønsker det bli med ut på nattvandring med refleksjoner rundt menneske, natur og ulv med naturveiledere fra Statens naturoppsyn. Åpen kafé, dagens middag serveres fra 17.30. Gratis adgang.

  130326 Ulvetispa i Østmarka har svært verdifulle gener
  RÆLINGEN: Prosjektleder Petter Wabakken ved Høgskolen i Hedmark understreker i den siste rapporten om ulv i Norge at ulvetispa i Østmarka er innehaver av svært viktige gener.

  130322 Henry rant ned ulv og reddet hunden sin!
  Henry Bakkejord hadde nærkontakt med en av ulvene i Østmarka reviret i dag inne på skogen kun 5 km fra huset sitt i Enebakk. Ulven gikk til angrep på KV Sasha som lå 50 m foran i skisporet.

  130301 Hva skal ulven hete?
  Bli med og sett navn på ulven i Agdenes. Ulveparet i Østmarka i Oslo har fått sine navn. Nå er det på tide å gi ulven som holder til i Ingdalen i Agdenes også et navn. Hva mener du den skal hete?

  130227 Gundersen politianmeldt
  Høyres Gunnar Gundersen synes det er greit å skyte Østmarka-ulvene om de kom inn på tunet. Nå er han anmeldt.

  130222 Solhjell ber folk verne Oslo-ulven
  Bård Vegar utfordrer Erna. Miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) advarer folk mot å skyte ulvene i Østmarka.

  130220 Høyrepolitiker: Greit å skyte Oslo-ulvene
  Høyres stortingsrepresentant Gunnar A. Gundersen mener de to kjendisulvene i Østmarka slett ikke er verneverdige.

  130218 Sannsynligheten for at det blir valper er stor
  ØSTMARKA: Ifølge Jan Wilberg i Statens Naturoppsyn (SNO) er det den siste tiden gjort flere observasjoner av spor etter ulveparet i Østmarka.

  130209 På sporing av ulv i Østmarka
  Oslo har fått sitt eget ulvepar i Østmarka. Vi i Foreningen Våre Rovdyr synes dette er fantastiske nyheter, og har vært på tur for å se etter ulvespor.

  130207 Ikke skyt ulveparet
  Da ei ulvetispe ble fanget opp av viltnemdas kamera i Østmarka, utløste det en vill debatt om ulvens eksistens i Norge.

  130207 Har kartlagt Østmarka-ulvenes stamtavle
  DNA-analyser som metode gir overvåkingen en god oversikt over ulvene i Skandinavia. Rovdata har fulgt genene til ulveparet i Østmarka utenfor Oslo tilbake i tid og laget ei stamtavle.

  130202 Disneyfiseringen
  Hovedstaden gleder seg over forskernes meldinger om revirhevdende ulv i Østmarka, og landets største avis skal sammen med landets eneste lisensfinansierte kringkaster gi ulvene navn.

  130201 Dette er Fenris, og dama heter Frøya
  Stemmene er talt opp, og ulveparet som har slått seg ned i Østmarka får de mytologiske navnene Fenris og Frøya.

  130131 Fredag kan man jakte på ulv i Akershus
  Kun tre av fire ulv er felt i Hedmark. Fredag åpnes deler av Akershus for jakt, men ulveparet i Østmarka står ikke i fare.

  130131 «Hadde jeg vært på Facebook, skulle også jeg postet at jeg har vært i marka idag»
  Osloulven er ikke løs bare i Østmarka, men også på Twitter! DittOslo har nå gleden av å presentere et eksklusivt intervju med den «firbeinte».

  130130 Ulvetispa er svensk
  Ulvetispa som har slått seg ned i Østmarka, kommer fra Sverige.

  130130 Ulven i Østmarka er neppe farlig for hunder
  Ulvens adkomst i Østmarka skaper mye uro blant hundeeiere. Men dersom du ikke har en jakthund, er det liten grunn til bekymring.

  130130 Stem på navn til ulvene i Østmarka
  Ask og Embla, Hans og Grete, Fenris og Frøya, Ulvåga og Mariulv, Rask og Rusle. Hva bør ulvene hete?

  130130 Hva skal ulvene hete? Stem her!
  Av 1900 forslag har juryen nå plukket ut fem par-navn som er aktuelle for ulvene i Østmarka. Stem på navnene du liker best inni saken.

  130128 Vil lage nasjonalpark i Østmarka
  Slik skal Bård Vegar Solhjell gjøre Oslo-ulven helt trygg.

  130128 Ulven finner seg til rette i Oslomarka
  Den ene av ulvene i Østmarka har litt uryddig ganglag, det kan se ut som om den drar på den ene foten også. Det er utrolig hva en erfaren ulveforsker kan lese ut av sporene.

  130127 Navnekonkurransen Disney-fiserer ville, farlige dyr
  Skal de hete Varg og Vera, Gro og Gråbein, eller kanskje noe mer kongelig som Sonja og Harald? Navneleken er i gang for det nye ulveparet som har bosatt seg i Østmarka.

  130127 Ikke bare ulv, ulv i Østmarka
  Østmarkas Venner har en avventede holdning til ulven, og ser ingen grunn til panikk.

  130126 Østmarkaulvene får navn neste fredag. Kom med forslag
  Ask og Embla. Varg og Veum. Gere og Freke. Sondra og Trygve. Romulus og Remus. Kjært barn har mange navn. Og ulveparet i Østmarka har enda flere navneforslag.

  130125 Ulveparet i Østmarka skaper debatt
  Meningene er delte om ulveparet som har slått seg ned i Østmarka utenfor Oslo. Mens noen mener ulveparet må skytes, synes andre det er et privilegium med ulv i hovedstadsområdet.

  130125 Slik vil Østmarka-ulven oppføre seg
  Ulveforskere mener ulveparet i Østmarka vil holde seg i området til de dør.

  130125 Oslopolitikere: - Ja til ulv i Østmarka
  Politikerne i Oslo er skjønt enige. Østmarka er vedtatt som ulvesone, ergo er ulven hjertelig velkommen.

  130125 Grotesk å ville skyte ulven
  Debatten raser rundt ulveparet som har slått seg ned i Østmarka. Mens noen synes det er flott med ulv, mener andre at de to burde skytes.

  130124 Vil skyte ulven i Østmarka
  Senterpartiet vil skyte den, Naturvernforbundet vil feire med kake og Foreningen ny rovdyrpolitikk mener det er jåleri. Ulveparet i Østmarka passerer ikke forbi i stillhet.

  130124 Ingen tilhenger av ulv i marka
  I mars i fjor ble Oddbjørn Rosendals hund drept av en ulv i Østmarka ved Lindeberg. Han er ingen stor tilhenger av at en ulveflokk er i ferd med å etablere seg i samme område.

  130124 Her er det første bildet av Oslo-ulven
  En heldig rådyrjeger har tatt det som sannsynligvis er det aller første bildet av Østmarkas blygeste rovdyr.

  130123 Kan bli født ulveunger i Østmarka til våren
  Vinterens sporinger viser at et ulvepar har slått seg til i Oslo. Og allerede til våren kan de første «innfødte» hovedstadsulvene bli født.

  130123 Hva skal mamma og pappa Ulv hete?
  Østmarka har fått sitt eget ulvepar, og de lager seg et hjem i disse dager. Går alt som det skal kommer det ulvunger i mai.

  130122 DNA-treff beviser at ulven er kommet til Oslo
  Ulveforskerne kan nå garantere at det er ett ulvepar i Østmarka for første gang siden 1800-tallet. Paret har allerede vært innenfor Oslos grenser.

  130121 Ulvepar i Østmarka
  En hannulv og ei tispe av den skandinaviske ulvestammen har slått seg ned i Østmarka utenfor Oslo. Til våren kan det bli valper.

  130111 Ønsker ulven velkommen tilbake til Østmarka!
  – Oslomarka kan nå få en naturattraksjon av stor betydning for de flotte skogsområdene rundt byen, sier Lars Haltbrekken, leder i Naturvernforbundet.

  130111 Ingen trenger å bekymre seg for ulv på Ringerike
  Men streifende ulv i distriktet har blitt mer vanlig. En ulveflokk er i ferd med å etablere seg i Østmarka ved Oslo. Men i vårt distrikt vil det neppe skje.

  130109 Ulv markerer revir i Østmarka
  To ulver går sammen i Østmarka, og minst en av dem markerer revir. Det kan bety at Østmarka får sin egen ulvefamilie til våren.

  121123 Unikt ulvebilde fra Grytdalen
  Ulven, som trolig er den såkalte Østmarka-ulven som tidligere er registrert i Orkdal og Agdenes, ble fotografert i Grytdalen mens den jaget hjort.

  121116 Ulv tok elg i Østmarka
  RÆLINGEN: Arild Hammeren i viltvakta er ikke i tvil, det er ulv som har tatt en åttetagger ved Fiskelausen i Rælingen.

  121002 Ulven tilbake i Østmarka
  En ny ulv er observert sørøst for Oslo. Fylkesmannen ber hundeeiere være ekstra varsomme. 30411

  121002 Østmarkaulven dro - så kom broren til Enebakk!
  Ulven som var i Østmarka i vinter og vår har ifølge Fylkesmannen i Oslo og Akershus vandret videre mot Orkdal i Trøndelag.

  121001 Fortsatt ulv i Østmarka
  Ulven som var i Østmarka har vandret videre, men ny ulv er nå observert i området. Fylkesmannen ber derfor hundeeiere om å være ekstra varsomme.

  120814 Østmarkaulven er fortsatt i Trøndelag
  Ulven som var i Østmarka øst for Oslo i vinter er nå påvist i Orkdal kommune i Sør-Trøndelag. 30601

  120714 Østmarka-ulven har vandret til kysten
  DNA-prøver viser at ulven har tilbakelagt en strekning på mert enn 500 kilometer siden april. 30411

  120711 Ulv vandret fra Østmarka til trøndelagskysten
  Ulven som ble påvist flere ganger i Østmarka øst for Oslo i vinter har vandret nordover og ble sist registrert i Agdenes kommune i Sør-Trøndelag.

  120422 Fant ulvemøkk i Sørmarka og Østmarka
  Muligens er det en svensk ulv som har vært ulv på ferde både i Kråkstad og ved Vangen i Østmarka.

  120413 Kan danne ulveflokk i Østmarka
  Statens Naturoppsyn utelukker ikke at ulven kan være i ferd med å danne flokk i Østmarka.

  120410 Tror ulven er der fortsatt
  - Jeg mistenker at den fortsatt er i Østmarka, og jeg har fått såpass mange henvendelser på at det er snakk om flere enn én, sier rovviltkontakt Torbjørn Tveter i Statens Naturoppsyn (SNO).

  120410 La ulven bli her
  VANGEN: Follo-ulven har ikke skremt turgåere vekk fra Østmarka, tvert imot. Ryktene skal ha det til at et par med to valper har etablert seg i nærheten av Vangen.

  120330 Solhjell sier fritt fram for ulv i Oslo
  Ulven eller ulvene som har holdt til i Østmarka ved Oslo i minst fem uker, ønskes velkommen av miljøvernminister Bård Vegar Solhjell.

  120329 Ulven etablerer seg i Østmarka
  Rovviltkontakten i Statens Naturoppsyn mener ulven som angrep en elghund i Oslo, nå markerer revir i Østmarka.

  120329 Solhjell: - Vi har bestemt at ulven skal være i Østmarka
  FOLLO: - Å ha ulv i dette området er innenfor de retningslinjer Stortinget har vedtatt, sier han. - Jeg vet at folk kan være urolige for ulv, men de utgjør ingen fare for mennesker.

  120328 Tror ulvefamilie etablerer seg i Follo
  - Det ser ut som om ulven prøver å lage seg et revir i Østmarka, og det gjør den ikke hvis den er alene, sier rovviltkontakt Torbjørn Tveter i Statens Naturoppsyn.

  120328 Her er Østmarka-ulven
  Kan se ut som den lager revir, tror rovviltkontakt.

  120309 Ulv i Maridalen?
  I kjølvannet av ulvesaken i Østmarka har avisen fått inn tips om mulige ulvobservasjoner i Maridalen også.

  120309 Astrid mener hun så ulven fra kjøkkenvinduet
  Astrid Henriksen bor helt inntil Østmarka. Hun mener å ha sett ulv like utenfor stuevinduet. - Ikke usannsynlig, mener en ekspert, som advarer mot ulv.

  120308 Er dette ulven som drepte Wendy?
  Statens Naturoppsyn bekrefter at ulven som drepte elghunden Wendy i Østmarka, er sporet fra Romerike. Der skal dette bildet ha blitt tatt i februar.

  120307 Nei, vi frykter ikke ulven
  Mandag morgen ble elghunden Wendy (9) drept av ulv på Lindeberg. Det har ikke skremt hundeeierne vekk fra Østmarka - snarere tvert i mot.

  120306 Frp-topp: Helt fantastisk med Oslo-ulv!
  **Hovedstaden ligger i ulvesonen **Hund drept i Østmarka. Alt tyder på at hovedstaden har fått besøk av ulv, etter hundedrapet på Lindeberg.

  120305 Hund sannsynligvis tatt av ulv i Østmarka
  Fylkesmannen i Oslo og Akershus fikk mandag 5. mars melding fra Statens Naturoppsyn om at en elghund sannsynligvis er drept av en ulv.

  101213 Om dyrene i Østmarka ....
  Alle kjenner vi visen om dyrene i Afrika, men hva med dyrene i våre nærområder?

  .....

vargrevlogonew73