vargrevlogonew73
nyheter
line773

Stöveltramp, agitatorer
och
populistiska politikar.

Ytterligare en marsch mot varg planeras, denna gång i Dals-Ed kommun.
Enligt arrangörerna med deltagelse av “kommunalrådet Rune Forsdahl, tillsammans med 10 andra kommunalråd” samt ”inbjudna riksdagsmän från samtliga partier samt även Haldens kommunalråd.”

Denna gång är det Folkaktionen ny Rovdjurspolitik (FNR), samma förening som blev känd när Uppdrag Granskning avslöjade hur personer från dens ledelse aktivt hjälpte programmets ”tjuvjägare”, som står som arrangör.

När man marscherade i Mora i början av januari ”mot närgångna och aggressiva vargar”, var det ”privatpersoner” från bygden som arrangerade detta som man kallade för Vargfacklan.
Enligt företrädare för dessa ”privatpersoner”, Ola Hermansson, var det en spontan demonstration som kom från folkdjupet och inte ett arangagement av nogon förening eller organisation.

I ett reportage om demonstrationen i SRs program Tendens den 24 januari säger samma Ola Hermansson att man avsiktligt försökt tona ner jägarstuket, vilket ju inte är så svårt att förstå.
Dessa ”privatpersoner” är nämligen mycket aktiva inom Dalaupproret (föreningen med den avskyvärde eftersöksbojkott) och som nu är en del av Folkaktionen ny Rovdjurspolitik samt inom Jägarnas Riksförbund. Sistnämnde förening försökte för övrigt arrangera en demonstration i Orsa efter att de fått veta att de inte var välkomna på Jägareförbundets möte i Falun den 1 december, men det blev aldrig av, i alla fall inte före 6 januari i Mora.

Även det faktum att de lokala viltvårdsföreningarna ställde upp med 2000 kronor vardera indikerar ju klart att detta var ytterligare en protest arrangerat av jägarna och deras organisationer, och så kan de kalla sig privatpersoner hur mycket de vill.

Inklusive dit bussade deltagare från alla angränsande län och enda längre borta, uppgick demonstrationen enligt polisen till 2 000 personer, men enligt arrangörerna var det så många som 3 500 deltagare.

Och nu arrangera man alltså ytterligare en marsch den 24 februari i Dals-Ed.
Denna gång är parollen ”Varg på landsbygdens villkor!” vilket troligen kan översättas till ”Varg på jägarnas villkor” eller ”Inga vargar alls”,samt parollen ”Varför är vi inte lika inför lagen?” vilket tydligen syftar på domen mot lantbrukaren Stig Engdahl, som dömdes till sex månaders fängelse för grovt jaktbrott.

Men retoriken och propagandan från talarstolarna och stuket över marschen i Mora och troligen även över den nu förestående i Dals-Ed, känns allt för väl igen från andra sammanhang, där duktiga agitatorer eldar upp, förblindar och vilseleder en folksamling.

 Manifestation i Mora mot närgångna vargar.
Tveksamt om vargar ska få finnas.
Ny manifestation mot rovdjurspolitiken.
Engagemang.
Inga kyrkklockor vid vargprotesten.
Kyrkans roll i vargfrågan.
Upp till kamp mot varg.
Tendens Vargen kramad och hatad.
Fackeltåg mot rovdjurspolitiken.
Cirka 3 000 demonstrerade mot varg.
Många protesterade mot växande vargstam.
Vargfacklan möter Maud.
Dalarnas löjligaste kommun.
Otäckt språkbruk!

 

.....

 

E-POST

(c) Vargreviret